klantenvertellen Voor vragen bel gerust naar 0528 - 26 74 25

Mitsubishi Colt

In 1977 vestigde Mitsubishi zich in Duitsland. In die tijd was de Volkswagen Golf al een regelrechte bestseller. De Colt was het antwoord van Mitsubishi, en moest concurreren op de markt. De strategie bleek te werken en in de eerste 5 jaar werden al 75.000 exemplaren van de nieuwe Colt verkocht. De tweede generatie van de Mitsubishi Colt kwam in 1984 op de markt, en er werd een grotere oplage van geproduceerd. Het model was zeer zuinig en kreeg al ver voor het verplicht was een katalysator. Dit zorgde ervoor dat de wagen een milieukenmerk kreeg.

De Colt en zijn concurrenten

Elke Mitsubishi Colt die op de markt wordt gebracht, heeft hetzelfde doel: concurreren met de Volkwagen Golf. Tegenwoordig concurreert hij ook met de Peugeot 206, door de verschuifbare achterbank, die geïnspireerd is op de techniek in de Renault Twingo. Je kiest bij de Colt dus voor meer beenruimte of voor meer kofferbak ruimte, aangezien dit bij een kleine auto niet beide vanzelfsprekend is. Met de bank op de voorste stand is er een laadruimte van 315 liter, wat groter is dan elk van de concurrenten. Voor meer beenruimte kan de bank 15 cm naar achter worden geschoven, wat wel tot 100 liter aan laadruimte scheelt.

Design en uitrusting van de Mitsubishi Colt

Het interieur van de Mitsubishi Colt is van hoge kwaliteit met een comfortabele vering en optimaal afgestemd chassis. Samen met het chassis zorgt de perfect reagerende stuurbekrachtiging op een stabiele wegligging, zelfs zonder ESP. Door Allshift, een zesversnellingsbak, worden de functies van een traditionele en een automatische versnellingsbak met elkaar gecombineerd. Sinds 2008 is de herziene editie van de Colt gepresenteerd. Het uiterlijk, de carrosserie en het interieur zijn zowel bij de drie- als de vijfdeurs editie aangepast. Ook de kofferbak is een stuk ruimer, met een inhoud van ruim 100 liter. Er kan worden gekozen uit een 1,1-liter benzinemotor (5 kW/75 pk), een 1,3-liter benzinemotor (70 kW/95 pk) en een turbomotor van 1,5 liter (110 kW/150 pk). Tot nu toe was de Colt CZT het topmodel, maar in de nieuwe generatie is deze vervangen door sportmodel Turbo Ralliart.