klantenvertellen Voor vragen bel gerust naar 0528 - 26 74 25

Mitsubishi Space Star

De Mitsubishi Space Star was altijd de naam voor een compacte MPV die voor het eerst op de markt kwam in 1999. Later, in 2013 werd de naam gegeven aan een kleine hatchback. Deze auto zou eigenlijk de ‘Mirage’ gaan heten, maar omdat er problemen waren met de naamrechten werd deze hatchback eveneens de Mitsubishi Space Star genoemd. Deze nieuwe variant is een stadsauto met vijfdeuren uit het A-segment, met als belangrijkste concurrenten de Volkwagen Up en de Toyota Aygo.

Voorgangers van de Mitsubishi Space Star

In 1983 ging de trend in autoland richting de gezinsauto. Mitsubishi besloot dus zijn eerste MPV op de markt. Deze Space Wagon, een zevenzits wagen, was de eerste telg in de familie auto’s met ‘Space’ in de naam verwerkt. In 1992 kwam de Space Runner uit en even later de Space Gear, die 24 cm hoger is ten opzichte van de Space Wagon. In 1999 kwam de eerste minivan op de markt, die de naam Mitsubishi Space Star kreeg, een compacter model dan de Space voorgangers. Tijdens het 25-jarige jubileum in 2002 kwam er een gunstig model van de gezinswagen op de markt. Nog geen jaar later volgde als de volgende generatie Mitsubishi Space Star. Dit is nog altijd een actuele wagen aangezien er geen andere Space-wagens meer zijn uitgebracht door Mitsubishi.

Space Star: het ruimte wonder

De Mitsubishi Space Star wordt gezien als een ruimtewonder, aangezien er genoeg ruimte is voor een gezin van vijf met bagage.  De bergruimte is zeer ruim en ook kan de achterbank naar voren worden geschoven of juist naar achteren voor respectievelijk meer kofferbakruimte of juist beenruimte voor de passagiers achterin. De stoelen laten zich gemakkelijk verstellen en alle armaturen en instrumenten zijn gemakkelijk te bereiken en goed zichtbaar. Typische minivan nadelen zijn de windgevoeligheid van de wagen vanaf een snelheid van 130 km/h. Door de grote laadruimte kan ook spaarzame benzinegebruik afnemen wanneer de auto zwaarbeladen is. Een van de pluspunten van de Mitsubishi Space Star is de verbazingwekkend kleine draaicirkel, die zelfs kleiner is dan bij veel kleine auto’s.