klantenvertellen Voor vragen bel gerust naar 0528 - 26 74 25

Geen Europese Mitsubishi's met foute verbruiksopgave

Mitsubishi heeft voor enkele modellen een verkeerde meetmethode gebruikt bij het bepalen van het brandstofverbruik. Er zijn geen auto’s betrokken die in Europa worden verkocht.

Nederlandse klanten van Mitsubishi hoeven niet te bang te zijn dat er onregelmatigheden zijn met de verbruiksopgave van hun auto. Bij diverse modellen die in Japan zijn verkocht heeft het merk te rooskleurige verbruikscijfers opgegeven. Technici van Mitsubishi gebruikten een andere meetmethode dan voorgeschreven door de Japanse overheid om het verbruik van de auto’s te bepalen.

De betrokken modellen eK Wagon, eK Space, Dayz en Dayz Roox worden niet in Europa verkocht. Mitsubishi heeft de verkoop en productie van de auto’s per direct stopgezet. Sinds juni 2013 zijn er ruim 600.000 van deze vier modellen samen verkocht. Het merk biedt aan al die klanten excuses aan.

De onregelmatigheden kwamen naar boven tijdens een intern onderzoek van Mitsubishi. Het merk stuitte bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie mini cars op de verkeerde cijfers van de huidige modellen.