klantenvertellen Voor vragen bel gerust naar 0528 - 26 74 25

Reparatieplicht bij schade aan mijn auto 

Is uw auto beschadigd? Dan kunt u verplicht zijn om deze autoschade te laten herstellen. Wanneer er sprake is van een reparatieplicht, leest u op deze pagina. Dit is afhankelijk van de autoschade waar u mee te maken heeft. 

Direct contact opnemen

De reparatieplicht bij verhaalschade 

Heeft een andere bestuurder schade toegebracht aan uw auto? Dan is deze schade te verhalen op de verzekeraar van deze partij. Deze schade wordt ook wel verhaalschade genoemd. Verhaalschade kent geen reparatieplicht. Dit betekent dat u niet verplicht bent om de schade daadwerkelijk te laten repareren. De verzekeraar van de tegenpartij kan namelijk geen voorwaarden verbinden aan de uitkering van de schade. Het geld dat u krijgt, kunt u dus ook voor andere doeleinden gebruiken. 

De reparatieplicht bij casco schade 

Claimt u schade op uw eigen autoverzekering? Dan kan uw verzekeraar u verplichten om het geld dat u uitgekeerd krijgt, inderdaad te gebruiken om de schade te herstellen. Dit betekent dat u in dit geval wel een reparatieplicht heeft. De reparatieplicht geldt bij ruitschade door bijvoorbeeld een ongeluk of een storm, maar ook bij schade door vandalisme. 

Of uw verzekeraar voorwaarden verbindt aan het uitkeren van autoschade, leest u in uw polisvoorwaarden. Wij raden u aan om deze goed door te lezen, zodat u zeker weet of u wel of niet te maken heeft met een reparatieplicht bij het claimen van schade. 

Uw schade laten repareren door Autobedrijf Koop Doorten 

Is uw auto beschadigd en heeft u te maken met reparatieplicht? Laat uw auto dan repareren door Autobedrijf Koop Doorten. Als onze experts met uw auto aan de slag gaan, weet u zeker dat uw voertuig op vakkundige wijze gerepareerd wordt. Meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

contact opnemen