APK-keuring

verplicht voor veiligheid en milieu

APK

APK-keuring

De APK is een wettelijke verplichte keuring. Handig om meteen te combineren met de onderhoudsbeurt.

Wat is APK?

De APK (algemene periodieke keuring) is een wettelijk verplichte keuring voor auto's, ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu. Deze wet geldt voor alle personenauto's en lichte bedrijfswagens. 

U mag niet rijden zonder geldige APK. U krijgt dan een boete én bij een ongeluk met een niet goedgekeurd voertuig, keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om uw auto tijdig te laten keuren.

Aan de hand van een vastgestelde checklist controleert de monteur bij een APK keuring of uw auto aan diverse minimale veiligheids- en milieuaspecten voldoet.  Er wordt dus geen onderhoud uitgevoerd. Laat u ons de APK uitvoeren, dan bent u ervan verzekerd dat uw auto wordt beoordeeld door een vakkundige monteur die uw auto door en door kent. Veilig en vertrouwd! 

apk tabel

WANNEER DIENT DE AUTO APK GEKEURD TE WORDEN?

Voor elke personenauto of bedrijfsauto met een toegestaan ledig gewicht tot 3.500 kg geldt na drie of vier jaar de APK-verplichting, volgens een vastgesteld tijdsschema. Alle auto's waarop vóór 1 januari 2005 een kenteken is afgegeven, moeten na de eerste drie jaar elk jaar worden gekeurd.  

Auto's met een kentekenregistratie ná 1 januari 2005 moeten periodiek worden gekeurd volgens het schema hiernaast, met onderscheid tussen benzine- en diesel- of lpg-uitvoeringen. 

Mitsubishi service

DE VOORDELEN VAN MITSUBISHI APK-SERVICE 

  • Alleen afmeldkosten i.c.m. onderhoudsbeurt. 

  • Gratis Mitsubishi Mobiliteitsservice bij onderhoudsbeurt. 

  • Merkspecialistische kennis. 

  • Merkspecialistisch gereedschap. 

  • Uitsluitend originele Mitsubishi-onderdelen. 

MIJNMITSUBISHI CARD

APK kosten

Combineert u de APK keuring met een beurt? Dan is de APK gratis en betaalt u alleen de afmeldkosten en de eventuele metingen (roetmeting, 4 gasmeting, EOBD).

Een onderhoudsbeurt i.c.m. APK levert dubbel voordeel op. Niet alleen kunt u weer een jaar zorgeloos rijden, u ontvangt dan namelijk ook de gratis MijnMitsubishi Card voor 24/7 pechhulp in heel Europa. Een extra voordeel van ruim € 75, op basis van vergelijkbare pechhulp van andere aanbieders.